Speira kjøper lavkarbon EcoLumTM aluminium fra Alcoa

torsdag 21. april 2022
For å redusere karbonavtrykket til produktene våre ytterligere samarbeider vi med Alcoa Corporation, en global bransjeleder innen bauksitt, alumina og aluminiumprodukter. De vil forsyne oss med EcoLumTM aluminium, som produseres med ikke mer enn 4,0 tonn CO2-utslipp per produserte tonn aluminium.
«I Speira deler vi lidenskapen for å redusere karbonavtrykket til produktene våre og drive avkarboniseringen av virksomheten vår», sier Reinhild Schmidt, leder for Strategic Operations i Speira. «Partnerskapet med Alcoa og beslutningen om å kjøpe
EcoLum er et naturlig og viktig skritt på denne veien.»
EcoLum produseres med vannkraft. Co2-ekvivalente utslipp inkluderer både direkte og indirekte utslipp (omfang 1 og omfang 2) i hele produksjonskjeden, inkludert bauksittutvinning og aluminaraffinering.
Dette karbonavtrykket er omtrent tre og en halv ganger bedre enn det globale gjennomsnittet, og gjør det mulig for nedstrømsprodusenter å redusere utslippsprofil.
(hentet fra Yammer – E. Bøyum)